“één van de best bewaarde geheimen”

Ter Heijde

In het pittoreske dorpje Ter Heijde aan Zee ligt op een steenworp afstand van het strand de B&B Zussen aan Zee.
Deze geheel gerenoveerde woning uit de jaren 50 wordt gerund door, de naam zegt het al, de tweelingzussen “Saar & Aad”.
Ter Heijde is één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse kust. Het dorpje ligt letterlijk verscholen tussen de duinen van Zuid Holland.
Achter die duinenrij, die op deze plek het smalst is van Nederland, ligt het prachtige brede zandstrand waar je het hele jaar kan genieten op alle mogelijke manieren.
Het is een paradijs voor Kite surfers. Aan de overkant van de B&B bevindt zich Dreams:
een surfschool waar mensen van heinde en verre op af komen.
Ook voor wandelen hardlopen, strandvissen of paardrijden is de locatie ideaal.
Maar het mooiste blijven natuurlijk de stranddagen wanneer je met mooi weer zo vanuit de B&B met de handdoek over je schouder zo het strand op loopt, waar het zelfs bij topdagen nog rustig genoeg is om volop te genieten van zon, zee en zand.

“nostalgische details en moderne luxe”

ontbijt

De B&B zelf is zoals gezegd een pand uit de jaren 50 wat onlangs geheel is gerenoveerd.
De inrichting is een mengeling van nostalgische details en moderne luxe.

Er zijn kamers met verschillende afmetingen en thema’s. Zo is er op de tweede etage, wat vroeger de zolder was, een ruime zonnige familiekamer.
De eerste etage heeft een ruime tweepersoonskamer welke de “portretkamer” wordt genoemd, de aangrenzende “Delfts Blauwe” kamer is ook een tweepersoons.

Deze twee kamers kunnen ook tegelijk gehuurd worden en zijn verbonden met een tussendeur wat handig kan zijn voor families of vrienden.
Verder kan er ook nog gekozen worden voor een iets eenvoudigere variant.

Alle kamers zijn voorzien van een wastafel, smart TV en een koffiezetapparaat.
De prijzen zijn vanaf € 70 per kamer, natuurlijk inclusief ontbijt.

“gezelligheid en gastvrijheid”

zondsondergang

De ligging van het dorpje Ter Heijde is geweldig! Buiten de al eerder genoemde mogelijkheden wat het strand betreft, is het ook een perfecte startlocatie voor fietsers.

Zussen aan Zee ligt op 100 mtr. van het fietspad wat links naar Hoek van Holland leidt (6km) Hier kan men vanaf de pier regelmatig de grootste schepen ter wereld de haven van Rotterdam binnen zien varen.

Als men rechtsaf slaat vanuit Ter Heijde kan je over een uniek fietspad letterlijk over het duin rijden ,met een prachtig uitzicht op de zee en duinen, kom je ook na zo’n 6 km Kijkduin tegen. Met leuke winkels, restaurants aan een gezellige boulevard.

Voor wie dit nog niet genoeg is, kan op nog 6km, de haven van Scheveningen binnen fietsen. Met de auto ben je binnen 30 min. In Delft, Den Haag (Madurodam) of Rotterdam.
Reden genoeg om eens een kijkje te nemen in Ter Heijde,
maar de belangrijkste reden om Zussen aan Zee eens aan te doen is natuurlijk de gezelligheid en gastvrijheid van de zussen “Saar & Aad”.